Gdzie Marzenia Spotykają Rzeczywistość
W Domu Bankietowym Grinholc w Rumi, położonym w idyllicznym otoczeniu, blisko Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, spełniamy marzenia o idealnym weselu. Nasze miejsce, z jego wyjątkowym wystrojem wnętrz, wspaniałą kuchnią i profesjonalną obsługą kelnerską, zapewnia idealne warunki dla tego wyjątkowego dnia.
Niezapomniane Wrażenia Kulinarne:
Nasze menu, stworzone przez doświadczonego Szefa Kuchni, to połączenie bogactwa smaków i aromatów z finezją garnirowania i podawania potraw. Oferujemy wykwintne i oryginalne dania dla smakoszy, jak i klasyczne potrawy dla miłośników tradycyjnego jedzenia. Każde danie jest przygotowane z największą starannością, aby zaspokoić gusta nawet najbardziej wymagających gości.
Indywidualne Podejście do Każdego Wesela:
Rozumiemy, że każde wesele jest wyjątkowe, dlatego do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie. Poniżej znajdują się nasze przykładowe propozycje menu, które są jedynie punktem wyjścia do stworzenia idealnej oferty dopasowanej do Państwa potrzeb.
Wyjątkowe Korzyści dla Państwa Młodych i Gości:
Gratisowe Owoce w Bufecie
Zapewniamy bogaty wybór świeżych owoców, które będą doskonałym uzupełnieniem weselnego stołu.
Pokój dla Nowożeńców bez Opłat
Oferujemy elegancki pokój dla Pary Młodej, zapewniając intymność i komfort.
Brak Dodatkowych Opłat
Cenimy przejrzystość, dlatego nie pobieramy opłat korkowych za wniesiony alkohol ani innych ukrytych kosztów.
Profesjonalna Obsługa
Nasz doświadczony personel dba o każdy szczegół, aby zapewnić płynny przebieg uroczystości.
Malownicze Otoczenie
Naturalne piękno otaczającej przyrody stanowi doskonałe tło dla romantycznych sesji zdjęciowych.
Atrakcje dla Najmłodszych
Dla dzieci przygotowaliśmy plac zabaw i mini zoo, które umilą im czas podczas wesela.
Propozycje menu weselnego
Poniżej znajdziecie Państwo przykładowe propozycje MENU. Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie, dzięki temu prawdopodobnie jesteśmy, jednym z najlepszych domów bankietowych w naszym rejonie. Jednocześnie chcielibyśmy zwrócić Państwa uwagę na to, że nie jest to oferta końcowa a jedynie propozycja, którą można dopasować do Państwa indywidualnych potrzeb. Spożywając wykwintne, przepięknie podane danie w eleganckiej restauracji z śnieżnobiałymi obrusami i nienagannym serwisem kelnerskim każdy może się poczuć jak ktoś wyjątkowy. Tak właśnie czują się goście Domu Bankietowego Grinholc w Rumi. Nasza kuchnia uwodzi nieprzebranym bogactwem smaków i aromatów, które uzupełnia finezja garnirowania i podawania potraw do stołu. W menu nie brakuje wykwintnych i oryginalnych potraw dla smakoszy oraz klasycznych dań dla miłośników dobrego, tradycyjnego jedzenia. Bazując na wieloletnim doświadczeniu i wrodzonym talencie kulinarnym Szef Kuchni Grinholc nie przestaje zaskakiwać przeobrażające najprostsze nawet potrawy w prawdziwe arcydzieła kuchni, które uświetnią każde przyjęcie nadając mu niepowtarzalnego smaku.
Menu Weselne 1
310 zł- wesele w roku 2024
dzieci do 3 lat - gratis
dzieci do 7 lat - 50% ceny
OBOWIĄZUJE:
poniedziałek - piątek
KONSUMPCJA ZEWNĘTRZNYCH
USŁUGODAWCÓW: 50% ceny menu
STAROPOLSKIE PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ
Zupa
( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)
- rosół z makaronem domowym
- krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, krem z pomidorów z mozzarellą
Danie główne serwowane
(2 szt/os - 2 rodzaje do wyboru, podane na półmiskach)
- zrazy z karkówki po staropolsku
- pieczeń ze schabu z sosem z zielonym pieprzem
- roladki schabowe z pieczarkami
- filet z kurczaka po prowansalsku z suszonym pomidorem
- filet z kurczaka nadziewany warzywami i szynką włoską
- filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą
Dodatki
(5 rodzajów do wyboru, podane na półmiskach)
- ziemniaki z wody z koperkiem
- ziemniaki opiekane z tymiankiem
- warzywa gotowane na parze
- buraki zasmażane
- modra kapusta
- surówka z marchwi
- surówka z młodej kapusty
- surówka z kiszonej kapusty
Deser
( 1 rodzaj do wyboru, podany w pucharku)
- lody waniliowe z musem malinowym i miętą
- panna cotta z musem mango
Kolacja na zimno- podana na lustrach
(7 rodzajów do wyboru, podana na półmiskach lub lustrach)
- filet z łososia w galarecie
- schab ze śliwką
- twarożek ziołowy w otoczce płatków papryki
- roladki drobiowe z żurawiną i pistacją
- pasta z ryb wędzonych na pumperniklu
- pasztet z żurawiną w cieście francuskim
- melon w szynce włoskiej
- śledź po kaszubsku
- śledzie zapiekane w zalewie octowej
- sałatka z serem fetą i oliwkami
- sałatka z wędzonym kurczakiem i mandarynką
- sałatka z makaronem ryżowym i papryką
- carpaccio z buraka z serem wędzonym
- roladki drobiowe ze szparagami
- rolada z karkówki z czosnkiem
Dodatki
( 1 do wyboru)
- pieczywo
- masło
Kolacja na gorąco
(3 rodzaje do wyboru)
- szynka wieprzowa podana w płomieniach z grzanką czosnkową, sosem żurawinowo- chrzanowym, kapustą zasmażaną
- dzik pieczony w całości (dopłata 18 zł/porcja) podany z kaszą gryczaną, sosem myśliwskim, kapustą zasmażaną
- gulasz wieprzowy
- bioderko z kurczaka nadziewane pikantnymi warzywami
- barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami lub mięsem
- polędwiczki drobiowe w panierce panko
Napoje gorące
- kawa
- herbata
Pozostałe wliczone w cenę
- pokój oraz śniadanie dla Młodej Pary
- owoce podane w bufecie
W OFERTĘ NIE SĄ WLICZONE:
ciasta, tort, alkohol, soki, napoje, dekoracje kwiatowe
PAKIET NAPOI:
- Napoje niegazowane: sok pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna niegazowana
- Napoje gazowane: Pepsi, 7UP, lód w kostkach
Cena:
- 25 zł osoba*/wesele,
- 12 zł/osoba*/ poprawiny
Napoje są podawane bez ograniczeń.
STÓŁ WIEJSKI
Szynka, kiełbasy wiejskie, pasztety, zylc ,sa lceson, smalec, ogórki kiszone /małosolne, chleb wiejski
- 15 kg wyrobów max 80 osób - 2200 zł
- 20 kg wyrobów max 130 osób - 3300 zł
STÓŁ RYBNY
- Łosoś faszerowany i pieczony w całości, pstrąg tęczowy pieczony w całości, łosoś wędzony, halibut wędzony, pstrąg wędzony, krewetki, małże - dekoracja w tonacji morskiej
Cena:
- 35 zł/osoba* (min. 75% gości)
POPRAWINY
90 zł / osoba
- Obiad dwudaniowy
- Zupa i drugie danie do wyboru.
DODATKOWE ATRAKCJE I DEKORACJE
- wytwornica dymu ciężkiego na pierwszy taniec - 500 zł*
- doświetlenie sali światłami LED w kolorystyce RGBW - 600 zł*
- białe pokrowce na krzesła - 8* zł/sztuka*
- profesjonalny pokaz fajerwerków
- podświetlany napis LOVE wysokość 90 cm - 500 zł*
- litery, ścianki, ramki do zdjęć z kwiatów (katalog ze zdjęciami dostępny w obiekcie)
- słodki stół
- piwo keg 30l - 600 zł *
Rezerwacja terminu: 3000 zł
(koszt rezerwacji wliczany do końcowego rozliczenia)
Menu Weselne 2
345 zł - wesele w roku 2024
dzieci do 3 lat - gratis
dzieci do 7 lat - 50% ceny
OBOWIĄZUJE:
sobota, niedziela i dni świąteczne - stoły prostokątne
KONSUMPCJA ZEWNĘTRZNYCH
USŁUGODAWCÓW: 50% ceny menu
STAROPOLSKIE PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ
PRZYSTAWKA
(możliwość zamiany na deser, 1 do wyboru, podana na talerzu)
- polędwiczka wieprzowa z sosem malinowym
- cukinia na puree z zielonego groszku i mięty z musem paprykowym
- carpaccio z łososia z parmezanem
ZUPA
(1 rodzaj do wyboru, podana w bulionówkach)
- rosół z makaronem domowym
- krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, krem z pomidorów z mozzarellą
DANIA GŁÓWNE
(3 szt/os - 3 rodzaje do wyboru, podane na półmiskach)
- zrazy z karkówki po staropolsku
- medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem serowo-cebulowym
- pieczeń ze schabu z sosem z zielonym pieprzem
- filet z kurczaka po prowansalsku z suszonym pomidorem
- filet z kurczaka nadziewany warzywami i szynką włoską
- filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą
- udo kacze
- filet z dorsza z pieca z sosem koperkowym
DODATKI
(5 rodzajów do wyboru, podane na półmiskach)
- ziemniaki z wody z koperkiem
- ziemniaki opiekane z tymiankiem
- warzywa gotowane na parze
- buraki zasmażane
- modra kapusta
- surówka z marchwi
- surówka z młodej kapusty
- surówka z kiszonej kapusty
DESER
(możliwość zamiany na przystawkę, 1 do wyboru, podany w pucharku)
- lody waniliowe z musem malinowym i miętą
- panna cotta z musem mango
KOLACJA NA ZIMNO
(7 rodzajów do wyboru, podana na półmiskach lub lustrach)
- filet z łososia w galarecie
- schab ze śliwką
- twarożek ziołowy w otoczce płatków papryki
- roladki drobiowe z żurawiną i pistacją
- pasta z ryb wędzonych na pumperniklu
- roladki z łososia z twarożkiem ziołowym
- pasztet z żurawiną w cieście francuskim
- melon w szynce włoskiej
- śledź po kaszubsku
- śledzie zapiekane w zalewie octowej
- sałatka z serem fetą i oliwkami
- sałatka z wędzonym kurczakiem i mandarynką
- sałatka z makaronem ryżowym i papryką
- carpaccio z buraka z serem wędzonym
- roladki drobiowe ze szparagami
- rolada z karkówki z czosnkiem
DODATKI
- pieczywo
- masło
KOLACJA NA GORĄCO
(3 rodzaje do wyboru
- szynka wieprzowa podana w płomieniach z grzanką czosnkową, sosem żurawinowo- chrzanowym, kapustą zasmażaną
- dzik pieczony w całości (dopłata 18 zł/porcja) podany z kaszą gryczaną, sosem myśliwskim, kapustą zasmażaną
- strogonow wołowy
- bioderko z kurczaka nadziewane pikantnymi warzywami
- barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami lub mięsem
- polędwiczki drobiowe w panierce panko
NAPOJE GORĄCE
(bez ograniczeń)
- kawa
- herbata
POZOSTAŁE WLICZONE W CENĘ
- owoce podane w bufecie
- pokój oraz śniadanie dla Młodej Pary
W OFERTĘ NIE SĄ WLICZONE
PAKIET NAPOI:
- Napoje niegazowane: sok pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna niegazowana
- Napoje gazowane: Pepsi, 7UP, lód w kostkach
Cena:
- 25 zł osoba*/wesele,
- 12 zł/osoba*/ poprawiny
Napoje są podawane bez ograniczeń.
STÓŁ WIEJSKI
Szynka, kiełbasy wiejskie, pasztety, zylc ,sa lceson, smalec, ogórki kiszone /małosolne, chleb wiejski
- 15 kg wyrobów max 80 osób - 2200 zł
- 20 kg wyrobów max 130 osób - 3300 zł
STÓŁ RYBNY
- Łosoś faszerowany i pieczony w całości, pstrąg tęczowy pieczony w całości, łosoś wędzony, halibut wędzony, pstrąg wędzony, krewetki, małże - dekoracja w tonacji morskiej
Cena:
- 35 zł/osoba* (min. 75% gości)
POPRAWINY 90 zł / osoba
- Obiad dwudaniowy
- Zupa i drugie danie do wyboru.
DODATKOWE ATRAKCJE I DEKORACJE
- wytwornica dymu ciężkiego na pierwszy taniec - 500 zł*
- doświetlenie sali światłami LED w kolorystyce RGBW - 600 zł*
- białe pokrowce na krzesła - 8* zł/sztuka*
- profesjonalny pokaz fajerwerków
- podświetlany napis LOVE wysokość 90 cm - 500 zł*
- litery, ścianki, ramki do zdjęć z kwiatów (katalog ze zdjęciami dostępny w obiekcie)
- słodki stół
- piwo keg 30l - 600 zł *
Rezerwacja terminu: 3000 zł
(koszt rezerwacji wliczany do końcowego rozliczenia)
Menu Weselne 3
393 zł - wesele w roku 2024
dzieci do 3 lat - gratis
dzieci do 7 lat - 50% ceny
OBOWIĄZUJE:
każdy dzień tygodnia - stoły okrągłe
KONSUMPCJA ZEWNĘTRZNYCH
USŁUGODAWCÓW: 50% ceny menu
STAROPOLSKIE PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ
PRZYSTAWKA
(możliwość zamiany na deser, 1 do wyboru, podana na talerzu)
- polędwiczka wieprzowa z sosem malinowym
- cukinia na puree z zielonego groszku i mięty z musem paprykowym
- carpaccio z łososia z parmezanem
- gruszka z serem pleśniowym i szynką parmeńską
- schab w płatkach chilli z pesto pietruszkowym
ZUPA
(1 rodzaj do wyboru, podana w bulionówkach)
- rosół z makaronem domowym
- krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, krem z pomidorów z mozzarellą, krem ze szparagów z płatkami migdałów
DANIA GŁÓWNE
(3 szt/os - 3 rodzaje do wyboru, podane na półmiskach)
- zrazy z karkówki po staropolsku
- medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem serowo-cebulowym
- pieczeń ze schabu z sosem z zielonym pieprzem
- roladki schabowe z pieczarkami
- filet z kurczaka po prowansalsku z suszonym pomidorem
- filet z kurczaka nadziewany warzywami i szynką włoską
- filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą
- udo kacze
- filet z sandacza na sosie porowym
- filet z łososia na sosie pomarańczowym z miętą
- filet z kurczaka ze szparagami na sosie śmietanowym
- medaliony z indyka z sosem kurkowym
- pieczeń z dzika z sosem myśliwskim
DODATKI
(5 rodzajów do wyboru, podane na półmiskach)
- ziemniaki z wody z koperkiem
- ziemniaki opiekane z tymiankiem
- warzywa gotowane na parze
- buraki zasmażane
- modra kapusta
- surówka z marchwi
- surówka z młodej kapusty
- surówka z kiszonej kapusty
DESER
( 1 do wyboru, podany w pucharku)
- lody waniliowe z granolą bakaliową i karmelem
- pudding chia z musem mango
KOLACJA NA ZIMNO
(7 rodzajów do wyboru, podana na półmiskach lub lustrach)
- filet z łososia w galarecie
- pralina z łososia
- ser w otoczce orzechów nadziewany oliwkami
- schab ze śliwką
- twarożek ziołowy w otoczce płatków papryki
- śliwki w bekonie
- tartaletki z porem i serem francuskim
- pasta z ryb wędzonych na pumperniklu
- pasztet z żurawiną w cieście francuskim
- melon w szynce włoskiej
- terrina z łososia ze szpinakiem
- roladki drobiowe ze szparagami
- rolada z karkówki z czosnkiem
KOLACJA NA ZIMNO
(3 rodzaje, podana na lustrach w bufecie)
- roladki drobiowe z żurawiną i pistac
- roladki z łososia z twarożkiem ziołowym
- mus z zielonego groszku na pumperniklu
KOLACJA NA ZIMNO
(3 rodzaje, podana na półmiskach w bufecie)
- śledź po kaszubsku
- śledzie korzenne
- śledzie korzenne
- sałatka z wędzonym kurczakiem i mandarynką
- sałatka z makaronem ryżowym i papryką
- carpaccio z buraka z serem wędzonym
- gyros z czerwona fasolą i ananasem
- tatar wołowy
DODATKI
- pieczywo
- masło
KOLACJA NA GORĄCO
(3 rodzaje do wyboru
- szynka wieprzowa podana w płomieniach z grzanką czosnkową, sosem żurawinowo- chrzanowym, kapustą zasmażaną
- dzik pieczony w całości (dopłata 18 zł/porcja) podany z kaszą gryczaną, sosem myśliwskim, kapustą zasmażaną
- strogonow wołowy
- bioderko z kurczaka nadziewane pikantnymi warzywami
- barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami lub mięsem
- polędwiczki drobiowe w panierce panko
- zupa z soczewicą i suszonymi pomidorami
- żeberka wieprzowe w miodzie i chilli
NAPOJE GORĄCE
(bez ograniczeń)
- kawa
- herbata
POZOSTAŁE WLICZONE W CENĘ
- owoce podane w bufecie
- pokój oraz śniadanie dla Młodej Pary
W OFERTĘ NIE SĄ WLICZONE:
ciasta, tort, alkohol, soki, napoje, dekoracje kwiatowe
PAKIET NAPOI:
- Napoje niegazowane: sok pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna niegazowana
- Napoje gazowane: Pepsi, 7UP, lód w kostkach
Cena:
- 25 zł osoba*/wesele,
- 12 zł/osoba*/ poprawiny
Napoje są podawane bez ograniczeń.
STÓŁ WIEJSKI
Szynka, kiełbasy wiejskie, pasztety, zylc ,sa lceson, smalec, ogórki kiszone /małosolne, chleb wiejski
- 15 kg wyrobów max 80 osób - 2200 zł
- 20 kg wyrobów max 130 osób - 3300 zł
STÓŁ RYBNY
- Łosoś faszerowany i pieczony w całości, pstrąg tęczowy pieczony w całości, łosoś wędzony, halibut wędzony, pstrąg wędzony, krewetki, małże - dekoracja w tonacji morskiej
Cena:
- 35 zł/osoba* (min. 75% gości)
POPRAWINY 90 zł / osoba
- Obiad dwudaniowy
- Zupa i drugie danie do wyboru.
DODATKOWE ATRAKCJE I DEKORACJE
- wytwornica dymu ciężkiego na pierwszy taniec - 500 zł*
- doświetlenie sali światłami LED w kolorystyce RGBW - 600 zł*
- białe pokrowce na krzesła - 8* zł/sztuka*
- profesjonalny pokaz fajerwerków
- podświetlany napis LOVE wysokość 90 cm - 500 zł*
- litery, ścianki, ramki do zdjęć z kwiatów (katalog ze zdjęciami dostępny w obiekcie)
- słodki stół
- piwo keg 30l - 600 zł *
Rezerwacja terminu: 3000 zł
(koszt rezerwacji wliczany do końcowego rozliczenia)