Wesela w Domu Bankietowym Grinholc

Gdzie Marzenia Spotykają Rzeczywistość

W Domu Bankietowym Grinholc w Rumi, położonym w idyllicznym otoczeniu, blisko Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, spełniamy marzenia o idealnym weselu. Nasze miejsce, z jego wyjątkowym wystrojem wnętrz, wspaniałą kuchnią i profesjonalną obsługą kelnerską, zapewnia idealne warunki dla tego wyjątkowego dnia.

Niezapomniane Wrażenia Kulinarne:

Nasze menu, stworzone przez doświadczonego Szefa Kuchni, to połączenie bogactwa smaków i aromatów z finezją garnirowania i podawania potraw. Oferujemy wykwintne i oryginalne dania dla smakoszy, jak i klasyczne potrawy dla miłośników tradycyjnego jedzenia. Każde danie jest przygotowane z największą starannością, aby zaspokoić gusta nawet najbardziej wymagających gości.

Indywidualne Podejście do Każdego Wesela:

Rozumiemy, że każde wesele jest wyjątkowe, dlatego do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie. Poniżej znajdują się nasze przykładowe propozycje menu, które są jedynie punktem wyjścia do stworzenia idealnej oferty dopasowanej do Państwa potrzeb.

Wesela w Domu Bankietowym Grinholc

Wyjątkowe Korzyści dla Państwa Młodych i Gości:

Gratisowe Owoce w Bufecie

Zapewniamy bogaty wybór świeżych owoców, które będą doskonałym uzupełnieniem weselnego stołu.

Pokój dla Nowożeńców bez Opłat

Oferujemy elegancki pokój dla Pary Młodej, zapewniając intymność i komfort.

Brak Dodatkowych Opłat

Cenimy przejrzystość, dlatego nie pobieramy opłat korkowych za wniesiony alkohol ani innych ukrytych kosztów.

Profesjonalna Obsługa

Nasz doświadczony personel dba o każdy szczegół, aby zapewnić płynny przebieg uroczystości.

Malownicze Otoczenie

Naturalne piękno otaczającej przyrody stanowi doskonałe tło dla romantycznych sesji zdjęciowych.

Atrakcje dla Najmłodszych

Dla dzieci przygotowaliśmy plac zabaw i mini zoo, które umilą im czas podczas wesela.

Wspomnienia, które Trwają Wiecznie

Dom Bankietowy Grinholc w Rumi to miejsce, gdzie każde wesele staje się niezapomnianym wydarzeniem, a goście mogą cieszyć się wyjątkową atmosferą i doskonałą kuchnią. Zapraszamy do kontaktu, abyśmy mogli wspólnie zaplanować Państwa wymarzony dzień.

Propozycje menu weselnego

Poniżej znajdziecie Państwo przykładowe propozycje MENU. Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie, dzięki temu prawdopodobnie jesteśmy, jednym z najlepszych domów bankietowych w naszym rejonie. Jednocześnie chcielibyśmy zwrócić Państwa uwagę na to, że nie jest to oferta końcowa a jedynie propozycja, którą można dopasować do Państwa indywidualnych potrzeb. Spożywając wykwintne, przepięknie podane danie w eleganckiej restauracji z śnieżnobiałymi obrusami i nienagannym serwisem kelnerskim każdy może się poczuć jak ktoś wyjątkowy. Tak właśnie czują się goście Domu Bankietowego Grinholc w Rumi. Nasza kuchnia uwodzi nieprzebranym bogactwem smaków i aromatów, które uzupełnia finezja garnirowania i podawania potraw do stołu. W menu nie brakuje wykwintnych i oryginalnych potraw dla smakoszy oraz klasycznych dań dla miłośników dobrego, tradycyjnego jedzenia. Bazując na wieloletnim doświadczeniu i wrodzonym talencie kulinarnym Szef Kuchni Grinholc nie przestaje zaskakiwać przeobrażające najprostsze nawet potrawy w prawdziwe arcydzieła kuchni, które uświetnią każde przyjęcie nadając mu niepowtarzalnego smaku.

Propozycja menu

Menu Weselne 1

310 zł- wesele w roku 2024

dzieci do 3 lat - gratis

dzieci do 7 lat - 50% ceny

OBOWIĄZUJE:

poniedziałek - piątek

KONSUMPCJA ZEWNĘTRZNYCH

USŁUGODAWCÓW: 50% ceny menu

STAROPOLSKIE PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ

Zupa

( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)

  • rosół z makaronem domowym
  • krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, krem z pomidorów z mozzarellą

Danie główne serwowane

(2 szt/os - 2 rodzaje do wyboru, podane na półmiskach)

  • zrazy z karkówki po staropolsku
  • pieczeń ze schabu z sosem z zielonym pieprzem
  • roladki schabowe z pieczarkami
  • filet z kurczaka po prowansalsku z suszonym pomidorem
  • filet z kurczaka nadziewany warzywami i szynką włoską
  • filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą

Dodatki

(5 rodzajów do wyboru, podane na półmiskach)

  • ziemniaki z wody z koperkiem
  • ziemniaki opiekane z tymiankiem
  • warzywa gotowane na parze
  • buraki zasmażane
  • modra kapusta
  • surówka z marchwi
  • surówka z młodej kapusty
  • surówka z kiszonej kapusty

Deser

( 1 rodzaj do wyboru, podany w pucharku)

  • lody waniliowe z musem malinowym i miętą
  • panna cotta z musem mango

Kolacja na zimno- podana na lustrach

(7 rodzajów do wyboru, podana na półmiskach lub lustrach)

  • filet z łososia w galarecie
  • schab ze śliwką
  • twarożek ziołowy w otoczce płatków papryki
  • roladki drobiowe z żurawiną i pistacją
  • pasta z ryb wędzonych na pumperniklu
  • pasztet z żurawiną w cieście francuskim
  • melon w szynce włoskiej
  • śledź po kaszubsku
  • śledzie zapiekane w zalewie octowej
  • sałatka z serem fetą i oliwkami
  • sałatka z wędzonym kurczakiem i mandarynką
  • sałatka z makaronem ryżowym i papryką
  • carpaccio z buraka z serem wędzonym
  • roladki drobiowe ze szparagami
  • rolada z karkówki z czosnkiem

Dodatki

( 1 do wyboru)

  • pieczywo
  • masło

Kolacja na gorąco

(3 rodzaje do wyboru)

  • szynka wieprzowa podana w płomieniach z grzanką czosnkową, sosem żurawinowo- chrzanowym, kapustą zasmażaną
  • dzik pieczony w całości (dopłata 18 zł/porcja) podany z kaszą gryczaną, sosem myśliwskim, kapustą zasmażaną
  • gulasz wieprzowy
  • bioderko z kurczaka nadziewane pikantnymi warzywami
  • barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami lub mięsem
  • polędwiczki drobiowe w panierce panko

Napoje gorące

  • kawa
  • herbata

Pozostałe wliczone w cenę

  • pokój oraz śniadanie dla Młodej Pary
  • owoce podane w bufecie

W OFERTĘ NIE SĄ WLICZONE:

ciasta, tort, alkohol, soki, napoje, dekoracje kwiatowe

PAKIET NAPOI:

  • Napoje niegazowane: sok pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna niegazowana
  • Napoje gazowane: Pepsi, 7UP, lód w kostkach

Cena:

  • 25 zł osoba*/wesele,
  • 12 zł/osoba*/ poprawiny

Napoje są podawane bez ograniczeń.

STÓŁ WIEJSKI

Szynka, kiełbasy wiejskie, pasztety, zylc ,sa lceson, smalec, ogórki kiszone /małosolne, chleb wiejski

  • 15 kg wyrobów max 80 osób - 2200 zł
  • 20 kg wyrobów max 130 osób - 3300 zł

STÓŁ RYBNY

  • Łosoś faszerowany i pieczony w całości, pstrąg tęczowy pieczony w całości, łosoś wędzony, halibut wędzony, pstrąg wędzony, krewetki, małże - dekoracja w tonacji morskiej

Cena:

  • 35 zł/osoba* (min. 75% gości)

POPRAWINY

90 zł / osoba

  • Obiad dwudaniowy
  • Zupa i drugie danie do wyboru.

DODATKOWE ATRAKCJE I DEKORACJE

  • wytwornica dymu ciężkiego na pierwszy taniec - 500 zł*
  • doświetlenie sali światłami LED w kolorystyce RGBW - 600 zł*
  • białe pokrowce na krzesła - 8* zł/sztuka*
  • profesjonalny pokaz fajerwerków
  • podświetlany napis LOVE wysokość 90 cm - 500 zł*
  • litery, ścianki, ramki do zdjęć z kwiatów (katalog ze zdjęciami dostępny w obiekcie)
  • słodki stół
  • piwo keg 30l - 600 zł *

Rezerwacja terminu: 3000 zł

(koszt rezerwacji wliczany do końcowego rozliczenia)

Propozycja menu

Menu Weselne 2

345 zł - wesele w roku 2024

dzieci do 3 lat - gratis

dzieci do 7 lat - 50% ceny

OBOWIĄZUJE:

sobota, niedziela i dni świąteczne - stoły prostokątne

KONSUMPCJA ZEWNĘTRZNYCH

USŁUGODAWCÓW: 50% ceny menu

STAROPOLSKIE PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ

PRZYSTAWKA

(możliwość zamiany na deser, 1 do wyboru, podana na talerzu)

  • polędwiczka wieprzowa z sosem malinowym
  • cukinia na puree z zielonego groszku i mięty z musem paprykowym
  • carpaccio z łososia z parmezanem

ZUPA

(1 rodzaj do wyboru, podana w bulionówkach)

  • rosół z makaronem domowym
  • krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, krem z pomidorów z mozzarellą

DANIA GŁÓWNE

(3 szt/os - 3 rodzaje do wyboru, podane na półmiskach)

  • zrazy z karkówki po staropolsku
  • medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem serowo-cebulowym
  • pieczeń ze schabu z sosem z zielonym pieprzem
  • filet z kurczaka po prowansalsku z suszonym pomidorem
  • filet z kurczaka nadziewany warzywami i szynką włoską
  • filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą
  • udo kacze
  • filet z dorsza z pieca z sosem koperkowym

DODATKI

(5 rodzajów do wyboru, podane na półmiskach)

  • ziemniaki z wody z koperkiem
  • ziemniaki opiekane z tymiankiem
  • warzywa gotowane na parze
  • buraki zasmażane
  • modra kapusta
  • surówka z marchwi
  • surówka z młodej kapusty
  • surówka z kiszonej kapusty

DESER

(możliwość zamiany na przystawkę, 1 do wyboru, podany w pucharku)

  • lody waniliowe z musem malinowym i miętą
  • panna cotta z musem mango

KOLACJA NA ZIMNO

(7 rodzajów do wyboru, podana na półmiskach lub lustrach)

  • filet z łososia w galarecie
  • schab ze śliwką
  • twarożek ziołowy w otoczce płatków papryki
  • roladki drobiowe z żurawiną i pistacją
  • pasta z ryb wędzonych na pumperniklu
  • roladki z łososia z twarożkiem ziołowym
  • pasztet z żurawiną w cieście francuskim
  • melon w szynce włoskiej
  • śledź po kaszubsku
  • śledzie zapiekane w zalewie octowej
  • sałatka z serem fetą i oliwkami
  • sałatka z wędzonym kurczakiem i mandarynką
  • sałatka z makaronem ryżowym i papryką
  • carpaccio z buraka z serem wędzonym
  • roladki drobiowe ze szparagami
  • rolada z karkówki z czosnkiem

DODATKI

  • pieczywo
  • masło

KOLACJA NA GORĄCO

(3 rodzaje do wyboru

  • szynka wieprzowa podana w płomieniach z grzanką czosnkową, sosem żurawinowo- chrzanowym, kapustą zasmażaną
  • dzik pieczony w całości (dopłata 18 zł/porcja) podany z kaszą gryczaną, sosem myśliwskim, kapustą zasmażaną
  • strogonow wołowy
  • bioderko z kurczaka nadziewane pikantnymi warzywami
  • barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami lub mięsem
  • polędwiczki drobiowe w panierce panko

NAPOJE GORĄCE

(bez ograniczeń)

  • kawa
  • herbata

POZOSTAŁE WLICZONE W CENĘ

  • owoce podane w bufecie
  • pokój oraz śniadanie dla Młodej Pary

W OFERTĘ NIE SĄ WLICZONE

ciasta, tort, alkohol, soki, napoje, dekoracje kwiatowe

PAKIET NAPOI:

  • Napoje niegazowane: sok pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna niegazowana
  • Napoje gazowane: Pepsi, 7UP, lód w kostkach

Cena:

  • 25 zł osoba*/wesele,
  • 12 zł/osoba*/ poprawiny

Napoje są podawane bez ograniczeń.

STÓŁ WIEJSKI

Szynka, kiełbasy wiejskie, pasztety, zylc ,sa lceson, smalec, ogórki kiszone /małosolne, chleb wiejski

  • 15 kg wyrobów max 80 osób - 2200 zł
  • 20 kg wyrobów max 130 osób - 3300 zł

STÓŁ RYBNY

  • Łosoś faszerowany i pieczony w całości, pstrąg tęczowy pieczony w całości, łosoś wędzony, halibut wędzony, pstrąg wędzony, krewetki, małże - dekoracja w tonacji morskiej

Cena:

  • 35 zł/osoba* (min. 75% gości)

POPRAWINY 90 zł / osoba

  • Obiad dwudaniowy
  • Zupa i drugie danie do wyboru.

DODATKOWE ATRAKCJE I DEKORACJE

  • wytwornica dymu ciężkiego na pierwszy taniec - 500 zł*
  • doświetlenie sali światłami LED w kolorystyce RGBW - 600 zł*
  • białe pokrowce na krzesła - 8* zł/sztuka*
  • profesjonalny pokaz fajerwerków
  • podświetlany napis LOVE wysokość 90 cm - 500 zł*
  • litery, ścianki, ramki do zdjęć z kwiatów (katalog ze zdjęciami dostępny w obiekcie)
  • słodki stół
  • piwo keg 30l - 600 zł *

Rezerwacja terminu: 3000 zł

(koszt rezerwacji wliczany do końcowego rozliczenia)

Propozycja menu

Menu Weselne 3

393 zł - wesele w roku 2024

dzieci do 3 lat - gratis

dzieci do 7 lat - 50% ceny

OBOWIĄZUJE:

każdy dzień tygodnia - stoły okrągłe

KONSUMPCJA ZEWNĘTRZNYCH

USŁUGODAWCÓW: 50% ceny menu

STAROPOLSKIE PRZYWITANIE CHLEBEM I SOLĄ

PRZYSTAWKA

(możliwość zamiany na deser, 1 do wyboru, podana na talerzu)

  • polędwiczka wieprzowa z sosem malinowym
  • cukinia na puree z zielonego groszku i mięty z musem paprykowym
  • carpaccio z łososia z parmezanem
  • gruszka z serem pleśniowym i szynką parmeńską
  • schab w płatkach chilli z pesto pietruszkowym

ZUPA

(1 rodzaj do wyboru, podana w bulionówkach)

  • rosół z makaronem domowym
  • krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, krem z pomidorów z mozzarellą, krem ze szparagów z płatkami migdałów

DANIA GŁÓWNE

(3 szt/os - 3 rodzaje do wyboru, podane na półmiskach)

  • zrazy z karkówki po staropolsku
  • medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem serowo-cebulowym
  • pieczeń ze schabu z sosem z zielonym pieprzem
  • roladki schabowe z pieczarkami
  • filet z kurczaka po prowansalsku z suszonym pomidorem
  • filet z kurczaka nadziewany warzywami i szynką włoską
  • filet z indyka nadziewany szpinakiem i fetą
  • udo kacze
  • filet z sandacza na sosie porowym
  • filet z łososia na sosie pomarańczowym z miętą
  • filet z kurczaka ze szparagami na sosie śmietanowym
  • medaliony z indyka z sosem kurkowym
  • pieczeń z dzika z sosem myśliwskim

DODATKI

(5 rodzajów do wyboru, podane na półmiskach)

  • ziemniaki z wody z koperkiem
  • ziemniaki opiekane z tymiankiem
  • warzywa gotowane na parze
  • buraki zasmażane
  • modra kapusta
  • surówka z marchwi
  • surówka z młodej kapusty
  • surówka z kiszonej kapusty

DESER

( 1 do wyboru, podany w pucharku)

  • lody waniliowe z granolą bakaliową i karmelem
  • pudding chia z musem mango

KOLACJA NA ZIMNO

(7 rodzajów do wyboru, podana na półmiskach lub lustrach)

  • filet z łososia w galarecie
  • pralina z łososia
  • ser w otoczce orzechów nadziewany oliwkami
  • schab ze śliwką
  • twarożek ziołowy w otoczce płatków papryki
  • śliwki w bekonie
  • tartaletki z porem i serem francuskim
  • pasta z ryb wędzonych na pumperniklu
  • pasztet z żurawiną w cieście francuskim
  • melon w szynce włoskiej
  • terrina z łososia ze szpinakiem
  • roladki drobiowe ze szparagami
  • rolada z karkówki z czosnkiem

KOLACJA NA ZIMNO

(3 rodzaje, podana na lustrach w bufecie)

  • roladki drobiowe z żurawiną i pistac
  • roladki z łososia z twarożkiem ziołowym
  • mus z zielonego groszku na pumperniklu

KOLACJA NA ZIMNO

(3 rodzaje, podana na półmiskach w bufecie)

  • śledź po kaszubsku
  • śledzie korzenne
  • śledzie korzenne
  • sałatka z wędzonym kurczakiem i mandarynką
  • sałatka z makaronem ryżowym i papryką
  • carpaccio z buraka z serem wędzonym
  • gyros z czerwona fasolą i ananasem
  • tatar wołowy

DODATKI

  • pieczywo
  • masło

KOLACJA NA GORĄCO

(3 rodzaje do wyboru

  • szynka wieprzowa podana w płomieniach z grzanką czosnkową, sosem żurawinowo- chrzanowym, kapustą zasmażaną
  • dzik pieczony w całości (dopłata 18 zł/porcja) podany z kaszą gryczaną, sosem myśliwskim, kapustą zasmażaną
  • strogonow wołowy
  • bioderko z kurczaka nadziewane pikantnymi warzywami
  • barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami lub mięsem
  • polędwiczki drobiowe w panierce panko
  • zupa z soczewicą i suszonymi pomidorami
  • żeberka wieprzowe w miodzie i chilli

NAPOJE GORĄCE

(bez ograniczeń)

  • kawa
  • herbata

POZOSTAŁE WLICZONE W CENĘ

  • owoce podane w bufecie
  • pokój oraz śniadanie dla Młodej Pary

W OFERTĘ NIE SĄ WLICZONE:

ciasta, tort, alkohol, soki, napoje, dekoracje kwiatowe

PAKIET NAPOI:

  • Napoje niegazowane: sok pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna niegazowana
  • Napoje gazowane: Pepsi, 7UP, lód w kostkach

Cena:

  • 25 zł osoba*/wesele,
  • 12 zł/osoba*/ poprawiny

Napoje są podawane bez ograniczeń.

STÓŁ WIEJSKI

Szynka, kiełbasy wiejskie, pasztety, zylc ,sa lceson, smalec, ogórki kiszone /małosolne, chleb wiejski

  • 15 kg wyrobów max 80 osób - 2200 zł
  • 20 kg wyrobów max 130 osób - 3300 zł

STÓŁ RYBNY

  • Łosoś faszerowany i pieczony w całości, pstrąg tęczowy pieczony w całości, łosoś wędzony, halibut wędzony, pstrąg wędzony, krewetki, małże - dekoracja w tonacji morskiej

Cena:

  • 35 zł/osoba* (min. 75% gości)

POPRAWINY 90 zł / osoba

  • Obiad dwudaniowy
  • Zupa i drugie danie do wyboru.

DODATKOWE ATRAKCJE I DEKORACJE

  • wytwornica dymu ciężkiego na pierwszy taniec - 500 zł*
  • doświetlenie sali światłami LED w kolorystyce RGBW - 600 zł*
  • białe pokrowce na krzesła - 8* zł/sztuka*
  • profesjonalny pokaz fajerwerków
  • podświetlany napis LOVE wysokość 90 cm - 500 zł*
  • litery, ścianki, ramki do zdjęć z kwiatów (katalog ze zdjęciami dostępny w obiekcie)
  • słodki stół
  • piwo keg 30l - 600 zł *

Rezerwacja terminu: 3000 zł

(koszt rezerwacji wliczany do końcowego rozliczenia)

Propozycja menu 1

Kliknij aby pobrać

Propozycja menu 2

Kliknij aby pobrać

Propozycja menu 3

Kliknij aby pobrać