Propozycja menu

Studniówka

 

199 PLN/ OSOBA

Zupa ( 1 do wyboru)

  • rosół z makaronem domowym
  • krem z pomidorów z pesto bazyliowym
  • krem z pieczarek z grzankami czosnkowymi

Danie główne serwowane dla uczniów (1 do wyboru), dla nauczycieli i rodziców podany na półmiskach

  • kotlet de volaille
  • filet z kurczaka po prowansalsku z suszonym pomidorem
  • zraz z karkówki po staropolsku
  • kotlet schabowy
  • filet z kurczaka nadziewany szparagami, orzechami i parmezanem

Dodatki (1 do wyboru)

  • ziemniaki opiekane z tymiankiem
  • frytki
  • kluski podsmażane

Dodatki (1 do wyboru)

  • surówka wiosenna z białej kapusty
  • warzywa gotowane na parze (marchew, brokuł, kalafior)
  • sałatka vinaigrette

Kolacja na zimno – podana na lustrach (6 do wyboru/5 porcji na osobę)

  • mini kanapki z twarożkiem ziołowym z wędzonym łososiem
  • mini tortille z kurczakiem, rukolą i sosem czosnkowym
  • śliwka suszona w bekonie
  • sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami w pikantnej marynacie
  • mini sałatka gyros z czerwoną fasolą i ananasem
  • pasztet z żurawiną na pieczywie
  • mini sałatka z serem fetą i oliwkami
  • mini kanapki z pastą z zielonego groszku i bekonem
  • pieczywo i masło – podane w stole

Kolacja na ciepło-serwowana do stołu (2 do wyboru)

  • barszcz czerwony z pasztecikiem nadziewanym kapustą lub mięsem
  • strogonow wołowy
  • mini burgery drobiowe
  • zupa z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami
  • żurek z jajkiem i białą kiełbasą

Bufet słodki (3 rodzaje/ 2 porcje na osobę)

  • panna cotta z musem mango
  • mus kinder bueno
  • deser malinowa chmurka

Napoje gorące (bez ograniczeń)

  • kawa
  • herbata

Napoje zimne (bez ograniczeń)

  • woda mineralna niegazowana
  • sok jabłkowy i pomarańczowy