Propozycja menu
Studniówka
199 PLN/ OSOBA
Zupa ( 1 do wyboru)
- rosół z makaronem domowym
- krem z pomidorów z pesto bazyliowym
- krem z pieczarek z grzankami czosnkowymi
Danie główne serwowane dla uczniów (1 do wyboru), dla nauczycieli i rodziców podany na półmiskach
- kotlet de volaille
- filet z kurczaka po prowansalsku z suszonym pomidorem
- zraz z karkówki po staropolsku
- kotlet schabowy
- filet z kurczaka nadziewany szparagami, orzechami i parmezanem
Dodatki (1 do wyboru)
- ziemniaki opiekane z tymiankiem
- frytki
- kluski podsmażane
Dodatki (1 do wyboru)
- surówka wiosenna z białej kapusty
- warzywa gotowane na parze (marchew, brokuł, kalafior)
- sałatka vinaigrette
Kolacja na zimno – podana na lustrach (6 do wyboru/5 porcji na osobę)
- mini kanapki z twarożkiem ziołowym z wędzonym łososiem
- mini tortille z kurczakiem, rukolą i sosem czosnkowym
- śliwka suszona w bekonie
- sakiewki z ciasta francuskiego z warzywami w pikantnej marynacie
- mini sałatka gyros z czerwoną fasolą i ananasem
- pasztet z żurawiną na pieczywie
- mini sałatka z serem fetą i oliwkami
- mini kanapki z pastą z zielonego groszku i bekonem
- pieczywo i masło – podane w stole
Kolacja na ciepło-serwowana do stołu (2 do wyboru)
- barszcz czerwony z pasztecikiem nadziewanym kapustą lub mięsem
- strogonow wołowy
- mini burgery drobiowe
- zupa z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami
- żurek z jajkiem i białą kiełbasą
Bufet słodki (3 rodzaje/ 2 porcje na osobę)
- panna cotta z musem mango
- mus kinder bueno
- deser malinowa chmurka
Napoje gorące (bez ograniczeń)
- kawa
- herbata
Napoje zimne (bez ograniczeń)
- woda mineralna niegazowana
- sok jabłkowy i pomarańczowy