I OPCJA
Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)
- Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
- Rosół z makaronem
Danie główne serwowane (2 szt/os - 2 rodzaje do wyboru, podane na półmiskach)
- zrazy z karkówki po staropolsku
- Roladki schabowe z pieczarkami
- Karkówka pieczona w ziołach
- Filet z kurczaka z suszonym pomidorem po prowansalsku
- Kotlet devolaille
- Filet z dorsza (150 g) z pieca lub smażony
Dania dla dzieci – podane na talerzu
- Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
- Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi
Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki opiekane
- Kluski podsmażane
Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Bukiet surówek (3 rodzaje)
- Sałatka vinaigrette
- Ogórki kiszone
- Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
- Modra kapusta na ciepło
- Buraki na ciepło
Deser: (jeden rodzaj do wyboru)
- Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
- Lody – 2 gałki lodów waniliowych, mus malinowy, owoce, bita śmietana
- Beza z kremem mascarpone i owocami
Napoje gorące ( bez ograniczeń)
- kawa
- herbata
Napoje zimne (bez ograniczeń)
- woda mineralna niegazowana
- sok jabłkowy i pomarańczowy
Czas trwania: 3 h
II OPCJA
Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)
- Grzybowa z łazankami
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
- Rosół z makaronem
Danie główne serwowane (trzy rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 3 szt/ osoba
- zrazy z karkówki po staropolsku
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo - cebulowym
- Filet z kurczaka z kurkami w sosie śmietanowym
- Filet z indyka ze szpinakiem i fetą
- Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
- Filet z dorsza (150 g) smażony lub z pieca
Dania dla dzieci – podane na talerzu
- Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
- Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi
Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki opiekane
- Kluski podsmażane
Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Bukiet surówek (3 rodzaje)
- Sałatka vinaigrette
- gulasz wieprzowy
- Ogórki kiszone
- Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
- Modra kapusta na ciepło
- Buraki na ciepło
Deser: (jeden rodzaj do wyboru)
- Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
- Beza z kremem mascarpone z owocami
- Lody – 2 gałki lodów waniliowych, mus malinowy, owoce, bita śmietana
Napoje gorące ( bez ograniczeń)
- kawa
- herbata
Napoje zimne (bez ograniczeń)
- woda mineralna niegazowana
- sok jabłkowy i pomarańczowy
Czas trwania: 3 h
III OPCJA
Przystawka (jeden rodzaj do wyboru/ serwowana na talerzu)
- Tatar z łososia na bagietce z oliwą czosnkową
- Pasztet z żurawiną/ pieczywo
- Owoce filetowane - dla dzieci
Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)
- Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
- Rosół z makaronem
Danie główne serwowane (trzy rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 2 szt/ osoba
- zrazy z karkówki po staropolsku
- Filet z łososia z pieca w koperku (150 g)
- Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
- Polędwiczka wieprzowa z borowikiem w sosie gorgonzola
- Filet z kurczaka ze szparagami, orzechami laskowymi, cebulą i parmezanem
- Udo z kaczki
- Filet z indyka ze szpinakiem i fetą
Dania dla dzieci – podane na talerzu
- Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
- Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi
Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki opiekane
- Frytki z batatów
- Kluski podsmażane
Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Bukiet surówek (3 rodzaje)
- Sałatka vinaigrette
- Ogórki kiszone
- Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
- Modra kapusta na ciepło
- Buraki na ciepło
Sos (odpowiednio do mięsa)
Deser: (jeden rodzaj do wyboru)
- Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
- Lody – 2 gałki lodów waniliowych, granola bakaliowa, karmel
- Beza z kremem mascarpone i owocami
Napoje gorące
- kawa
- herbata
Napoje zimne (bez ograniczeń)
- woda mineralna niegazowana
- sok jabłkowy i pomarańczowy
Czas trwania: 4 h
IV OPCJA
Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)
- Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
- Rosół z makaronem
Danie główne serwowane (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 2 szt/ osoba
- zrazy z karkówki po staropolsku
- Filet z dorsza z pieca lub smażony (150 g)
- Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo-cebulowym
- Polędwiczka wieprzowa z borowikiem w sosie gorgonzola
- Filet z kurczaka z kurkami w sosie śmietanowym
- Udo z kaczki
- Filet z indyka ze szpinakiem i fetą
Dania dla dzieci – podane na talerzu
- Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
- Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi
Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki opiekane
- Kluski podsmażane
Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Bukiet surówek (3 rodzaje)
- Sałatka vinaigrette
- Ogórki kiszone
- Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
- Modra kapusta na ciepło
- Buraki na ciepło
Sos (odpowiednio do mięsa)
Deser: (jeden rodzaj do wyboru)
- Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
- Lody – 2 gałki lodów waniliowych, granola bakaliowa, karmel
- Beza z kremem mascarpone i owocami
Kolacja na zimno:
- Deski wędzonych ryb/ mięs (jeden rodzaj do wyboru)
- Deski wędzonych serów
- Śledź opiekany w zalewie octowej
- Sałatka z serem feta i oliwkami/ sałatka jarzynowa (jeden rodzaj do wyboru)
Napoje gorące - bez ograniczeń
- kawa sypana/rozpuszczalna
- herbata
Napoje zimne (bez ograniczeń)
- woda mineralna niegazowana
- sok jabłkowy i pomarańczowy
Czas trwania: 5 h
V OPCJA
Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)
- Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
- Rosół z makaronem
- Grzybowa z łazankami
Danie główne serwowane (trzy rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 2 szt/ osoba
- Filet z dorsza (150 g) z pieca lub smażony
- Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
- Zraz z karkówki po staropolsku
- Roladki schabowe z pieczarkami
- Filet z kurczaka z kurkami w sosie śmietanowym
- Udo z kaczki
- Filet z indyka ze szpinakiem i fetą
Dania dla dzieci – podane na talerzu
- Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
- Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi
Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki opiekane
- Kluski podsmażane
Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Bukiet surówek (3 rodzaje)
- Sałatka vinaigrette
- Ogórki kiszone
- Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
- Modra kapusta na ciepło
- Buraki na ciepło
Sos (odpowiednio do mięsa)
Deser: (jeden rodzaj do wyboru)
- Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
- Lody – 2 gałki lodów waniliowych, granola bakaliowa, karmel
- Beza z kremem mascarpone i owocami
Kolacja na zimno:
- Deski wędzonych ryb/ mięs/ serów (jeden rodzaj do wyboru)
- Śledź w śmietanie
- Filet z pstrąga w galarecie
- Roladki drobiowe z żurawiną i pistacją oraz ze szparagami
- Sałatka z serem feta i oliwkami/ z grillowanym kurczakiem na rukoli (jeden rodzaj do wyboru)
- Pieczywo, masło
Kolacja na ciepło: (jeden rodzaj do wyboru)
- Barszcz czerwony z krokietem (z mięsem lub z kapustą)
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
Napoje gorące ( bez ograniczeń )
- kawa sypana/ rozpuszczalna
- herbata
Napoje zimne (bez ograniczeń)
- woda mineralna niegazowana
- sok jabłkowy i pomarańczowy
Czas trwania: 7 h
VI OPCJA
Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)
- Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
- Rosół z makaronem
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
- Grzybowa z łazankami
Danie główne serwowane (trzy rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 2 szt/ osoba
- zrazy z karkówki po staropolsku
- Filet z łososia z pieca w koperku (150 g)
- Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
- Polędwiczka wieprzowa z borowikiem w sosie gorgonzola
- Filet z kurczaka z suszonym pomidorem, szynką włoską i cukinią
- Udo z kaczki
- Filet z indyka ze szpinakiem i fetą
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo-cebulowym
Dania dla dzieci – podane na talerzu
- Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
- Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi
Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki opiekane
- Frytki z batatów
- Kluski podsmażane
Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)
- Bukiet surówek (3 rodzaje)
- Sałatka vinaigrette
- Ogórki kiszone
- Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
- Modra kapusta na ciepło
- Buraki na ciepło
Sos (odpowiednio do mięsa)
Deser: (jeden rodzaj do wyboru)
- Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
- Lody – 2 gałki lodów waniliowych, granola bakaliowa, karmel
- Beza z kremem mascarpone i owocami
Kolacja na zimno:
- Deski wędzonych ryb/ mięs/ serów (jeden rodzaj do wyboru)
- Filet z łososia w galarecie
- Pasta z ryb wędzonych na pumperniklu
- Schab ze śliwką
- Roladki drobiowe z żurawiną i pistacją oraz ze szparagami
- Sałatka: z grillowanym kurczakiem na rukoli/ serem feta i oliwkami/ z pieczonym łososiem (jeden rodzaj do wyboru)
- Pieczywo, masło
Kolacja na ciepło: (dwa rodzaje do wyboru)
- Barszcz czerwony z krokietem (z mięsem lub z kapustą)
- Zupa gulaszowa
- Żeberka w miodzie i chilli
- Bioderko z kurczaka nadziewane warzywami
Napoje gorące ( bez ograniczeń )
- kawa sypana/rozpuszczalna
- herbata
Napoje zimne (bez ograniczeń)
- woda mineralna niegazowana
- sok jabłkowy i pomarańczowy