I OPCJA

Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)

  • Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
  • Rosół z makaronem

Danie główne serwowane (2 szt/os - 2 rodzaje do wyboru, podane na półmiskach)

  • zrazy z karkówki po staropolsku
  • Roladki schabowe z pieczarkami
  • Karkówka pieczona w ziołach
  • Filet z kurczaka z suszonym pomidorem po prowansalsku
  • Kotlet devolaille
  • Filet z dorsza (150 g) z pieca lub smażony

Dania dla dzieci – podane na talerzu

  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
  • Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi

Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Kluski podsmażane

Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Bukiet surówek (3 rodzaje)
  • Sałatka vinaigrette
  • Ogórki kiszone
  • Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
  • Modra kapusta na ciepło
  • Buraki na ciepło

Deser: (jeden rodzaj do wyboru)

  • Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
  • Lody – 2 gałki lodów waniliowych, mus malinowy, owoce, bita śmietana
  • Beza z kremem mascarpone i owocami

Napoje gorące ( bez ograniczeń)

  • kawa
  • herbata

Napoje zimne (bez ograniczeń)

  • woda mineralna niegazowana
  • sok jabłkowy i pomarańczowy

Czas trwania: 3 h

II OPCJA

Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)

  • Grzybowa z łazankami
  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
  • Rosół z makaronem

Danie główne serwowane (trzy rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 3 szt/ osoba

  • zrazy z karkówki po staropolsku
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo - cebulowym
  • Filet z kurczaka z kurkami w sosie śmietanowym
  • Filet z indyka ze szpinakiem i fetą
  • Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
  • Filet z dorsza (150 g) smażony lub z pieca

Dania dla dzieci – podane na talerzu

  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
  • Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi

Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Kluski podsmażane

Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Bukiet surówek (3 rodzaje)
  • Sałatka vinaigrette
  • gulasz wieprzowy
  • Ogórki kiszone
  • Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
  • Modra kapusta na ciepło
  • Buraki na ciepło

Deser: (jeden rodzaj do wyboru)

  • Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
  • Beza z kremem mascarpone z owocami
  • Lody – 2 gałki lodów waniliowych, mus malinowy, owoce, bita śmietana

Napoje gorące ( bez ograniczeń)

  • kawa
  • herbata

Napoje zimne (bez ograniczeń)

  • woda mineralna niegazowana
  • sok jabłkowy i pomarańczowy

Czas trwania: 3 h

III OPCJA

Przystawka (jeden rodzaj do wyboru/ serwowana na talerzu)

  • Tatar z łososia na bagietce z oliwą czosnkową
  • Pasztet z żurawiną/ pieczywo
  • Owoce filetowane - dla dzieci

Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)

  • Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
  • Rosół z makaronem

Danie główne serwowane (trzy rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 2 szt/ osoba

  • zrazy z karkówki po staropolsku
  • Filet z łososia z pieca w koperku (150 g)
  • Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
  • Polędwiczka wieprzowa z borowikiem w sosie gorgonzola
  • Filet z kurczaka ze szparagami, orzechami laskowymi, cebulą i parmezanem
  • Udo z kaczki
  • Filet z indyka ze szpinakiem i fetą

Dania dla dzieci – podane na talerzu

  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
  • Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi

Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Frytki z batatów
  • Kluski podsmażane

Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Bukiet surówek (3 rodzaje)
  • Sałatka vinaigrette
  • Ogórki kiszone
  • Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
  • Modra kapusta na ciepło
  • Buraki na ciepło

Sos (odpowiednio do mięsa)

Deser: (jeden rodzaj do wyboru)

  • Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
  • Lody – 2 gałki lodów waniliowych, granola bakaliowa, karmel
  • Beza z kremem mascarpone i owocami

Napoje gorące

  • kawa
  • herbata

Napoje zimne (bez ograniczeń)

  • woda mineralna niegazowana
  • sok jabłkowy i pomarańczowy

Czas trwania: 4 h

IV OPCJA

Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)

  • Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
  • Rosół z makaronem

Danie główne serwowane (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 2 szt/ osoba

  • zrazy z karkówki po staropolsku
  • Filet z dorsza z pieca lub smażony (150 g)
  • Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo-cebulowym
  • Polędwiczka wieprzowa z borowikiem w sosie gorgonzola
  • Filet z kurczaka z kurkami w sosie śmietanowym
  • Udo z kaczki
  • Filet z indyka ze szpinakiem i fetą

Dania dla dzieci – podane na talerzu

  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
  • Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi

Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Kluski podsmażane

Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Bukiet surówek (3 rodzaje)
  • Sałatka vinaigrette
  • Ogórki kiszone
  • Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
  • Modra kapusta na ciepło
  • Buraki na ciepło

Sos (odpowiednio do mięsa)

Deser: (jeden rodzaj do wyboru)

  • Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
  • Lody – 2 gałki lodów waniliowych, granola bakaliowa, karmel
  • Beza z kremem mascarpone i owocami

Kolacja na zimno:

  • Deski wędzonych ryb/ mięs (jeden rodzaj do wyboru)
  • Deski wędzonych serów
  • Śledź opiekany w zalewie octowej
  • Sałatka z serem feta i oliwkami/ sałatka jarzynowa (jeden rodzaj do wyboru)

Napoje gorące - bez ograniczeń

  • kawa sypana/rozpuszczalna
  • herbata

Napoje zimne (bez ograniczeń)

  • woda mineralna niegazowana
  • sok jabłkowy i pomarańczowy

Czas trwania: 5 h

V OPCJA

Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)

  • Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
  • Rosół z makaronem
  • Grzybowa z łazankami

Danie główne serwowane (trzy rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 2 szt/ osoba

  • Filet z dorsza (150 g) z pieca lub smażony
  • Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
  • Zraz z karkówki po staropolsku
  • Roladki schabowe z pieczarkami
  • Filet z kurczaka z kurkami w sosie śmietanowym
  • Udo z kaczki
  • Filet z indyka ze szpinakiem i fetą

Dania dla dzieci – podane na talerzu

  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
  • Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi

Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Kluski podsmażane

Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Bukiet surówek (3 rodzaje)
  • Sałatka vinaigrette
  • Ogórki kiszone
  • Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
  • Modra kapusta na ciepło
  • Buraki na ciepło

Sos (odpowiednio do mięsa)

Deser: (jeden rodzaj do wyboru)

  • Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
  • Lody – 2 gałki lodów waniliowych, granola bakaliowa, karmel
  • Beza z kremem mascarpone i owocami

Kolacja na zimno:

  • Deski wędzonych ryb/ mięs/ serów (jeden rodzaj do wyboru)
  • Śledź w śmietanie
  • Filet z pstrąga w galarecie
  • Roladki drobiowe z żurawiną i pistacją oraz ze szparagami
  • Sałatka z serem feta i oliwkami/ z grillowanym kurczakiem na rukoli (jeden rodzaj do wyboru)
  • Pieczywo, masło

Kolacja na ciepło: (jeden rodzaj do wyboru)

  • Barszcz czerwony z krokietem (z mięsem lub z kapustą)
  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

Napoje gorące ( bez ograniczeń )

  • kawa sypana/ rozpuszczalna
  • herbata

Napoje zimne (bez ograniczeń)

  • woda mineralna niegazowana
  • sok jabłkowy i pomarańczowy

Czas trwania: 7 h

VI OPCJA

Zupa ( 1 do wyboru, podana w bulionówkach)

  • Krem z pomidorów/ z białych warzyw/ z pieczarek
  • Rosół z makaronem
  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
  • Grzybowa z łazankami

Danie główne serwowane (trzy rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach) – 2 szt/ osoba

  • zrazy z karkówki po staropolsku
  • Filet z łososia z pieca w koperku (150 g)
  • Filet z sandacza (150 g) z pieca w sosie porowym z tymiankiem
  • Polędwiczka wieprzowa z borowikiem w sosie gorgonzola
  • Filet z kurczaka z suszonym pomidorem, szynką włoską i cukinią
  • Udo z kaczki
  • Filet z indyka ze szpinakiem i fetą
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo-cebulowym

Dania dla dzieci – podane na talerzu

  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym/ puree ziemniaczane/ marchewka baby
  • Nuggetsy drobiowe lub filet z dorsza/ frytki/ surówka z marchwi

Dodatki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Frytki z batatów
  • Kluski podsmażane

Surówki: (dwa rodzaje do wyboru/ serwowane na półmiskach)

  • Bukiet surówek (3 rodzaje)
  • Sałatka vinaigrette
  • Ogórki kiszone
  • Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, marchew)
  • Modra kapusta na ciepło
  • Buraki na ciepło

Sos (odpowiednio do mięsa)

Deser: (jeden rodzaj do wyboru)

  • Ciasto domowe – dwa rodzaje (2 szt/ osoba)
  • Lody – 2 gałki lodów waniliowych, granola bakaliowa, karmel
  • Beza z kremem mascarpone i owocami

Kolacja na zimno:

  • Deski wędzonych ryb/ mięs/ serów (jeden rodzaj do wyboru)
  • Filet z łososia w galarecie
  • Pasta z ryb wędzonych na pumperniklu
  • Schab ze śliwką
  • Roladki drobiowe z żurawiną i pistacją oraz ze szparagami
  • Sałatka: z grillowanym kurczakiem na rukoli/ serem feta i oliwkami/ z pieczonym łososiem (jeden rodzaj do wyboru)
  • Pieczywo, masło

Kolacja na ciepło: (dwa rodzaje do wyboru)

  • Barszcz czerwony z krokietem (z mięsem lub z kapustą)
  • Zupa gulaszowa
  • Żeberka w miodzie i chilli
  • Bioderko z kurczaka nadziewane warzywami

Napoje gorące ( bez ograniczeń )

  • kawa sypana/rozpuszczalna
  • herbata

Napoje zimne (bez ograniczeń)

  • woda mineralna niegazowana
  • sok jabłkowy i pomarańczowy

Czas trwania: 8 h